Lääkkeet ja lääke­neuvonta

Lääkkeet ja lääke­neuvonta Apteekki Prisma Länsikeskuksessa

Kun kaipaat ammattilaisten apua lääkeasioihin, tule meille.

Mietityttääkö lääkkeiden ottaminen, sopivuus sinulle tai jokin muu resepti- tai itsehoitolääkkeisiin liittyvä asia? Apteekki Prisma Länsikeskuksen ammattilaiset auttavat sinua niin lääkkeiden valinnassa, turvallisessa käytössä, säilytyksessä kuin monessakin muussakin kysymyksessä, myös Kela-korvauksissa.

Lähiapteekki-ketjuun kuuluvana toimipisteenä saat meiltä korkealaatuista asiantuntemusta ja ystävällistä palvelua. Pyrimme tarjoamaan apuamme heti kun astut liikkeeseemme, jotta asioita ei tarvitse ihmetellä yksin turhan pitkään. Reseptiasiakkaita palvelemme vuoronumeroin.

Tervetuloa

Otamme vastaan lääke­jätteet maksutta

Meille voit tuoda maksutta vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet, jotka toimitamme vaarallisen jätteen käsittelyyn. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Huomioithan lääkejätteiden palautuksessa oheiset asiat. 

Pyydämme huomioimaan vanhentuneiden ja käyttämättömien lääkkeiden palauttamisessa seuraavat asiat:

  • Poista lääkepakkauksista tarrat, joissa on potilastietoja sekä muut ohjetarrat.
  • Pakkaa lääkkeet läpinäkyvään, tiiviiseen muovipussiin.
  • Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Jos lääkkeet ovat lasi- tai muovipurkeissa, poista lääkkeet niistä ja lajittele purkit omiin keräyspisteisiinsä.
  • Säilytä nestemäiset lääkkeet alkuperäispakkauksissaan ja pakkaa ne omiin muovipusseihinsa.
  • Pakkaa joditabletit sekä muut jodia sisältävät lääkkeet alkuperäispakkauksissaan erillisiin läpinäkyviin muovipusseihin. 
  • Pakkaa elohopeaa sisältävät kuumemittarit erilleen lääkejätteistä. Jos elohopeakuumemitteri on rikki, sulje se esimerkiksi tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Pakkaa ruiskut ja neulat esimerkiksi tyhjään muovipulloon, lasipurkkiin tai muuhun läpäisemättömään pakkaukseen. Palauta ne aina erillään lääkejätteistä.

Emme ota vastaan esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai paristoja. 

Kaipaatko neuvoja lääkejätteiden palauttamiseen? Ota yhteyttä tai tule käymään!

Ota yhteyttä

Tarkista lääkkeesi saatavuus Lääkehaku-palvelusta

Olemme mukana Lääkehaku-palvelussa, jonka kautta voit selvittää tarvitsemasi lääkkeen varastotilanteen valitsemassasi apteekissa. Palvelu on helppokäyttöinen ja kertoo saatavuuden lisäksi muun muassa lääkkeen vaihtokelpoisuuden. Jos kaipaat neuvoja palvelun käytössä, opastamme mielellämme!

Tutustu Lääkehaku-palveluun ›

Seuraa meitä somessa!

 

Sijainti Soita